Adevarul despre Grapefruit – Stim ce mancam

Astazi, vreau sa va scriu despre un fruct foarte bun pentru noi, dar cu o seama de recomandari negative importante in anumite situatii. E bine sa stim ce mancam, dar si, in egala masura, cand si cum sa ne ferim. Acest fruct este folosit in orice program de detox.

Grapefruit-ul roz sau rosu este un fruct citric, bogat in vitamina A, B5, C, acid folic, calciu si fibre ( cam 12 grame in medie pe fruct), antioxidanti si fitochimicale.

Culoarea roz-rosie este data de prezenta carotenoidelor (mai exact a licopenului), cu o puternica activitate antioxidanta.

Ca beneficii importante :
– are efect puternic in intinderea pielii si poate fi folosit in tratamentul alergiilor si cosurilor

– lupta impotriva imbatranirii premature, datorita procentului mare de poliamina

– dieta cu grapefruit este deja binecunoscuta, cu un indice glicemic de doar 30, consumul de suc de grapefruit duce la reducerea grasimilor si amidonului acumulat in organism

– pentru diabetici, grapefruit-ul este recomandat, el fluidizand excesul de zahar din organism si ajutand la tinerea sub control a diabetului. In plus, daca aveti in familie istoric de diabet, consumul regulat de grapefruit poate preveni aparitia acestei boli.

– sucul de grapefruit alunga febra si este un remediu bun impotriva durerii in gat si a tusei

– fibrele prezente in fruct previn constipatia

– sucul de grapefruit duce la reactii alcaline in organism (produce alcalinitate), ajutand in lupta cu aciditatea excesiva produsa de dieta traditionala a omului modern

– este un bun adjuvant in lupta contra oboselii, epuizarii si insomniilor

ATENTIE : Grapefruit-ul nu se recomanda in cazul anumitor categorii de medicamente pentru ca substantele continute (naringina si bergamotina) duc la blocarea enzimelor din intestine ce sunt responsabile cu procesarea anumitor medicamente, ducand, in mod direct, la cresterea concentratiilor de medicamente ce raman in organism si, in ultima instanta, la intoxicatii (chiar grave).

Este important de stiut ca acest efect poate dura pana la 24 de ore, daca se consuma, de exemplu, un singur pahar de suc de grapefruit.

%detox%THECODE-DETOX
Program de detox

NU CONSUMATI GRAPEFRUIT daca luati medicamente :
– anti-colesterol
– anti-histaminice
– impotriva tensiunii
– psihiatrice
– pentru intestine
– imuno-supresante
– viagra %detox%THECODE-DETOX
– impotriva SIDA
– impotriva aritmiilor cardiace

In aceste situatii, este bine de stiut riscul ridicat de concentratii toxice de medicamente la care va expuneti, cu afectarea functionarii organelor interne (pericol mare !).

In cadrul taberelor de detox si educatie THE CODE, avem un protocol strict de evaluare medicala pentru a pre-intimpina orice riscuri de expunere la alimente sau super-alimente. De aceea ne bucuram de o rata de success de 100% in randul participantilor. www.btcode.eu


Leave a Reply