Cafeaua pe stomacul gol, un dezastru pentru organism

Sfaturi Detox

Atat de „ buna „ si totusi atat de periculoasa pentru organism. Vroiam sa scriu de mult un articol care sa de-mistifice cafeaua.

O ceasca de cafea consumata pe stomacul gol este un soc imens pentru intregul organism. Indiferent cat de mult ne place sa ne incepem ziua cu o injectie de cafeina, merita sa stim ce se intimpla cu organismul nostru in aceste situatii.

Este incontestabil faptul ca o ceasca de cafea reprezinta o sursa de antioxidanti ce poate preveni aparitia unor boli maligne.

Proprietatile antioxidante ale cafelei sunt un rezultat al acizilor clorogenici ce se gasesc in fructul de cafea. Cu toate acestea, impactul aceastei bauturi poate fi devastator in cazul in care este consumata pe stomacul gol.

O ceasca de cafea pe stomacul gol stimuleaza secretia acidului clorhidric al sistemului digestiv. Persoanele care sufera de gastrita pot simti asta foarte repede. Chiar si persoanele cu un stomac perfect sanatos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.

In cazul in care cantitatea acestui acid este redusa, atunci veti intampina dificultati cand veti mânca  o masa bogata in proteine, deoarece acestea vor fi greu de descompus. Asadar, o ceasca de cafea pe stomacul gol va stimula secretia acidului clorhidric exact atunci cand nu este nevoie, cauzand aparitia ulcerului, intrucat stomacul nu are ce sa digere. Tocmai de aceea este indicat sa se consume aceasta prima cafea a zilei, dupa masa de dimineata, asta pentru a stimula digestia.

Proteinele care raman intacte in organism pot cauza numeroase probleme de sanatate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie a intestinului si in cel mai rau caz, cancer de colon. Prin urmare, cafeaua ar trebui sa fie bauta la o ora dupa ce v-ati trezit si dupa ce ati mancat cel putin o felie de paine. O ceasca de cafea bauta pe stomacul gol poate provoca varsaturi, dureri abdominale si discomfort.

  1. O cafea ieftina si proasta in general are o aciditate mai ridicata, ceea ce exacerbeaza aceste probleme si mai mult. Daca este posibil, cumparati cafea pentru calitate, nu cantitate.
  2. Daca sunteti o persoana care de obicei nu poate manca dimineata, si aveti nevoie intr-adevar de o ceasca de cafea, combinati-o cu putin lapte pentru a-i slabi concentratia.
  3. Cafeau și țigările pe stomacul gol și alimentația haotică pot duce la apariția unuia dintre cele mai răspândite tipuri de cancer.

De vină pentru apariţia acestui tip de cancer este și moştenirea genetică, dar mai ales stilul de viaţă dezordonat, cu excese şi puţină mişcare. Ţintele sunt persoanele de peste 50 de ani, dar din ce în ce mai mulţi tineri de 20-30 de ani încep să fie afectaţi.

Cancerul de colon  este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa şi, anual, în lume mor peste 700.000 de oameni din această cauză.

  1. Consumul de cafea in general duce la cresterea nivelului de anxietate si stres. Insa, cand cineva bea cafea pe stomacul gol, aceste probleme devin mult mai intense. Mancarea are un efect de „ calmare „ asupra omului iar procesul de digestie este cunoscut pentru efectul de calmare asupra sistemului nervos J Cafeaua, cu un efect opus, face ca stresul sa fie accentuat.
  2. Motivul principal pentru care cafeaua cauzeaza stres si anxietate este in principal legal de imbalansul hormonal cauzat de cafeina. Aceasta, mai ales dimineata, blocheaza productia de serotonina, un neuro-transmitator responsabil pentru sentimentul de placere, fericire si buna-dispozitie. Ciudat, nu J ? Iar motivul principal pentru depresie ca boala mentala este lipsa serotoninei. Cind nu mai bem cafea pe stomacul gol, imediat se simte o imbunatatire semnificativa a dispozitiei generale.

Pentru cei mai multi oameni, cafeaua este un ritual zilnic si cam primul lucru la care se gandesc dimineata. Multi dintre noi ii spunem in gluma „ viciu „ si sustinem ca devenim zombi fara doza zilnica de cafeina. Cele mai multe efecte negative ale cafelei vin din consumul in cantitati prea mari sau consumul ei fara mancare. Cafeina, aproape ca orice alt drog, trebuie consumata cu moderatie.


Leave a Reply